Αρχική Συμβουλές
Συμβουλές

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟ TAXISNET-Γ.Γ.Π.Σ.

  1. Να υπάρχει σύνδεση στο internet με καλωδιο στο χώρο που βρίσκεται η ταμειακή μηχανή.
  2. Να εκδοθεί κωδικός AES KEY από το TAXISNET(θα χρειαστει η βοήθεια του λογιστή) για την ταμειακή μηχανή βάσει του σειριακού της αριθμού.
  3. Να συνδεθεί η ταμειακή με καλώδιο δικτύου (UTP) ή απευθείας πάνω στο router που μας δίνει internet ή σε κάποιο switch αν υπάρχει τοπικό δίκτυο.
  4. Η παραμετροποίηση της ταμειακής μηχανής για την αποστολή δεδομένων ειναι περίπλοκη διαδικασια απαίτει γνώσεις και γίνετε χειροκίνητα πάνω από την ταμειακή μηχανή πάντα με τη βοήθεια του τεχνικού που έχει εγκαταστήσει την ταμειακή σας μηχανή.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΠΑ

 ΑΛΛΑΓΕΣ Φ.Π.Α. 1/06/2016


ΑΠΟ 01-06 ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ  Φ.Π.Α 24% ΑΝΤΙ ΤΟΥ 23%.ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 01-06-2016 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΦΟΥ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ,ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΑΠΟ 01-06 ΤΟ ΦΠΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ.

  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΓΛΙΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ.

  ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΦΘΗΝΗ Η' ΑΚΡΙΒΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ.

Η ταμειακή μηχανή αποτελεί ένα εργαλείο και παράλληλα ένα φορολογικό στοιχείο. Πριν την αγοράσετε πρέπει σύμφωνα με το είδος της επιχείρησης να επιλέξετε:

α) την ταχύτητα εκτύπωσης των αποδείξεων ( π.χ. δεν έχει την ίδια απαίτηση ένας φούρνος ή ένα μίνι μάρκετ, με ένα κατάστημα επίπλων)

β) την συνδεσιμότητα της με ζυγαριά ή / και με υπολογιστή ή / και με αναγνώστη γραμμ. Κώδικα ( barcode scanner ).Συνδεση με Γ.Γ.Π.Σ.

γ) την δυνατότητα να είναι μπαταρίας – ρεύματος ( χρήσιμο σε περιοχές που υπάρχει συχνή διακοπή ρεύματος αφού η ταμειακή μηχανή λειτουργεί και με μπαταρία ).

δ) το μέγεθος της χαρτοταινίας της ταμειακής ( μεγαλύτερο μέγεθος σημαίνει πιο στιβαρό εκτυπωτικό, περισσότερα ψηφία στις περιγραφές και πιο ευανάγνωστες αποδείξεις, αλλά και ακριβότερο αναλώσιμο)

ε)Η τιμη της μηχανης,φθηνη,ή ακριβη δεν εχει σχεση τοσο με την αξιοπιστια της μηχανης οσο με τις δυνατοτητες που εχει.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ(DRIVER) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ(ΕΑΔΦΣΣ) ΠΟΛ,1221

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ.1221 ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ 30/4/2013 ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ.Π.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΕΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ 01-01-2014.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ-ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ.1063/5-3-12 ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ & ΣΕ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΕΝΔΕΙΞΗ "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ".

ΣΕ ΟΣΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ,ΤΟΤΕ Η ΕΝΔΕΙΞΗ "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ" ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΥ.ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΕΝΔΕΙΞΗ "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ" ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΑΠΟΡΙΕΣ & ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2107486140 & 2107780241.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΝΗΝΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

ΑΠΟ 01/04/15 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΜΝΗΜΗΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 190Ε ΕΩΣ 290Ε ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΜΝΗΝΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.

Τι χρειάζεται για να δηλώσει κάποιος μια ταμειακή μηχανή

Μετά την αγορά της ταμειακής μηχανής ή του φορολογικού μηχανισμού, ακολουθεί η δήλωσή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντός 15 ημερών.

Για την δήλωση απαραίτητα είναι:
α) το βιβλίο επισκευών και συντήρησης με το οποίο η αντιπροσωπία  συνοδεύει κάθε η ταμειακή μηχανή, σφραγισμένο και συμπληρωμένο από το κατάστημα πώλησης

β) το αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς της ταμειακής

γ) το αρχικό Ζ της ταμειακής μηχανής.

Στη Δ.Ο.Υ. συμπληρώνονται 2 έντυπα του ΤΑΧΙΣ και μία υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το πρότυπο που έχει το τμήμα Κ.Β.Σ.


προϊόντα