Αρχική Συμβουλές
Συμβουλές

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟ TAXISNET-Γ.Γ.Π.Σ.

  1. Να υπάρχει σύνδεση στο internet με καλωδιο στο χώρο που βρίσκεται η ταμειακή μηχανή.
  2. Να εκδοθεί κωδικός AES KEY από το TAXISNET(θα χρειαστει η βοήθεια του λογιστή) για την ταμειακή μηχανή βάσει του σειριακού της αριθμού.
  3. Να συνδεθεί η ταμειακή με καλώδιο δικτύου (UTP) ή απευθείας πάνω στο router που μας δίνει internet ή σε κάποιο switch αν υπάρχει τοπικό δίκτυο.
  4. Η παραμετροποίηση της ταμειακής μηχανής για την αποστολή δεδομένων ειναι περίπλοκη διαδικασια απαίτει γνώσεις και γίνεται χειροκίνητα πάνω από την ταμειακή μηχανή πάντα με τη βοήθεια του τεχνικού που έχει εγκαταστήσει την ταμειακή σας μηχανή ή μέσω υπολογιστή που έχει συνδεθεί με την ταμειακή.
  5. Γιά τα μοντέλα των ταμειακών μηχανών που έχουν αγοραστεί πριν απο της 21/05/20 και έχουν δυνατότητα σύνδεσης με Router θα χρειαστεί αναβάθμιση με χρέωση απο 70-110 ευρω +ΦΠΑ ανάλογα με το μοντέλο και την παλαιότητα.

ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΦΘΗΝΗ Η' ΑΚΡΙΒΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ.

Η ταμειακή μηχανή αποτελεί ένα εργαλείο και παράλληλα ένα φορολογικό στοιχείο. Πριν την αγοράσετε πρέπει σύμφωνα με το είδος της επιχείρησης να επιλέξετε:

α) την ταχύτητα εκτύπωσης των αποδείξεων ( π.χ. δεν έχει την ίδια απαίτηση ένας φούρνος ή ένα μίνι μάρκετ, με ένα κατάστημα επίπλων)

β) την συνδεσιμότητα της με ζυγαριά ή / και με υπολογιστή ή / και με αναγνώστη γραμμ. Κώδικα ( barcode scanner ).Συνδεση με Γ.Γ.Π.Σ.

γ) την δυνατότητα να είναι μπαταρίας – ρεύματος ( χρήσιμο σε περιοχές που υπάρχει συχνή διακοπή ρεύματος αφού η ταμειακή μηχανή λειτουργεί και με μπαταρία ).

δ) το μέγεθος της χαρτοταινίας της ταμειακής ( μεγαλύτερο μέγεθος σημαίνει πιο στιβαρό εκτυπωτικό, περισσότερα ψηφία στις περιγραφές και πιο ευανάγνωστες αποδείξεις, αλλά και ακριβότερο αναλώσιμο)

ε)Η τιμη της μηχανης,φθηνη,ή ακριβη δεν εχει σχεση τοσο με την αξιοπιστια της μηχανης οσο με τις δυνατοτητες που εχει.

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ-ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ.1063/5-3-12 ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ & ΣΕ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΕΝΔΕΙΞΗ "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ".

ΣΕ ΟΣΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ,ΤΟΤΕ Η ΕΝΔΕΙΞΗ "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ" ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΥ.ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΕΝΔΕΙΞΗ "ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ" ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΑΠΟΡΙΕΣ & ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ "ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2107486140 & 2107780241.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΝΗΝΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

ΑΠΟ 01/04/15 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΜΝΗΜΗΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 190Ε ΕΩΣ 290Ε ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΜΝΗΝΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.

Τι χρειάζεται για να δηλώσει κάποιος μια ταμειακή μηχανή

Μετά την αγορά της ταμειακής μηχανής ή του φορολογικού μηχανισμού, ακολουθεί η δήλωσή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντός 10 ημερών.

Για την δήλωση απαραίτητα είναι:
α) το βιβλίο επισκευών και συντήρησης με το οποίο η αντιπροσωπία  συνοδεύει κάθε η ταμειακή μηχανή, σφραγισμένο και συμπληρωμένο από το κατάστημα πώλησης

β) το αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς της ταμειακής

γ) το αρχικό Ζ της ταμειακής μηχανής.

Με τα παραπανω δικαιλογητικα πρεπει εντος 10 ημερων απο την ημερομηνια τιμολογιου να δηλωθει η ταμειακη μηχανη,αλλα μπορει να λειτουργησει κανονικα απο την ημερομηνια του τιμολογιου.


προϊόντα